• Duurzaam en ecologisch
 • NL: gratis verzending vanaf € 75-!
 • Levertijd 1 - 2werkdagen

Blog


De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

 • duurzaam breien en haken
 • sokken breien
 • socktober
 • hoe brei ik een pofmouw?
 • hoe brei ik een mouw zonder patroon?
 • granny squares haken
 • fair isle breien
 • omslagdoeken
 • en veel meer!

Nieuwste blogs

De nieuwste blogs  verschijnen hier!Een betere breiwereld begint bij jezelf!

Over duurzaam handwerken, groen doen en welke keuzes bij jouw passen.

Wol vs superwash

Superwash.. Deze term lees je wel eens op de wikkel van je bolletje wol. Bv: 100% superwash merino wol. In de meeste breiwinkels bestaat het assortiment voor meer dan de helft uit een combi van superwash en een andere soort garen of nylon.

Lees meer »

Over katoen, zijde, wol, linnen en hennep

Hebben jullie dat ook wel eens? Je bent lekker bezig met je nieuwe project, hebt steken opgezet op je breinaald voor die fantastische trui die je hebt gezien, en nu graag wilt breien. Of dat spectaculaire gehaakte vest en je begint enthousiast te haken met je net gekochte wol.. Een heerlijk gevoel is dat! 

Lees meer »

Eco friendly garens

In mijn vorige blog schreef ik over 3 type garens die je niet zou moeten gebruiken of liever gezegd; het beste kan vermijden.. Weten jullie nog welke dat zijn?  Dat zijn garens of mix- garens, vaak bestaande uit Acryl, Nylon en Polyester. Deze vind je helaas nog vaak bij de grotere hobby giganten. Bij de betere brei-winkels vind je ze ook nog steeds, maar er komen al meer tegenhangers en alternatieven bij.. Fantastische garens in de meest mooie kleuren zijn er te verkrijgen! 

Lees meer »

Een betere brei wereld begint bij jezelf!

Ik was van plan om te gaan bloggen over de zomer brei trends in 2020/2021, maar tijdens mijn onderzoek kwam ik vaak de term duurzaam en eco friendly tegen. Een term die tegenwoordig populair is, en overal opduikt. In welke industrie je ook werkt, je komt er niet meer omheen. We hebben hier niet alleen te maken met een trend, maar met een veranderende leef style voor velen. Als we lief willen zijn voor de aarde en alles wat er op leeft, als we nog even van deze mooie planeet willen genieten, hebben we als mens de verantwoordelijke taak om ook daadwerkelijk tot actie over te gaan! We zien dat in veel bedrijfstakken goede initiatieven worden genomen omtrent duurzaamheid en eco friendly producten. En dat juich ik heel erg toe!

Lees meer »

Brei en haak trends 2023

Trends in 2023

Brei trends 2020/2021

Onderstaande serie blogs gaan over de breitrends van 2020 en 2021. 

Wat kunnen we verwachten en hoe te breien?

Keep it simple

Eén van de brei trends is: eenvoud. Houd het simpel is de key! Kijk, daar word het makkelijk van, ook voor de beginnende breister!

Lees meer »

Bloem motieven/ Fair Isle

Helemaal terug van weggeweest: Bloem motieven! Je zag ze al veel in de mode, maar nu kun je ze ook breien in je project. Of je ze nu in-breid of opmaasd, bloemen mogen gezien worden! De fair isle techniek kan weer uit de kast gehaald worden dames.. Hier worden we toch vrolijk van? Maar wat verstaan we onder Fair isle? Wat is dat precies?

Lees meer »

Laat zien die mouw!

De mouw mag gezien worden deze herfst en winter! We gaan vooral de pofmouw zien. Maar dan niet zoals in de jaren '80 bij de Diana bruidsjurk, met die enorme poffen.. nee deze mouw begint wat lager, en eindigt onderaan wijd. Met een smalle boord of niet. Je kunt je creatie zo maken zoals jij wilt!

Lees meer »

Color blocking

Weer terug van weggeweest! Color blocking! We kunnen ons uitleven met kleur! Heb je nog restjes garen liggen? Verwerk ze in een one piece die opvalt! We zagen het voor het eerst begin 2010 en nu is de rage weer terug! Mix en match erop los en ga de winter blue's te lijf met kleur!

Lees meer »

Kleur!

Niets zo mooi als kleur! Om uiting te geven aan hoe je je voelt of als statement. De kleuren dit najaar en winter mogen er zijn! En wat opvalt is dat oranje dé kleur is van de herfst-winter 2020/2021. En dan niet die felle kleur zoals wij Nederlanders die kennen van het WK. Nee, een warme zachte tint oranje.  De vergrijsde tinten spelen een belangrijke rol deze winter. Geen schreeuwerige kleuren, maar volle zachte tonen! Saai word het allerminst, want met kleuren zoals Green Sheen, Classic Blue en Ultra marine Green gaan we helemaal de klassieke kant op! En voor de liefhebber van soft-tones, is er volop keus!

Lees meer »

Brei trends 2020/2021

Ook zo benieuwd naar de trends eind dit jaar, zeg maar herfst en winter? Op brei en haak gebied zal dat niet veel verschillen met de mode industrie, immers deze twee zijn nauw met elkaar verbonden!

Lees meer »

Alles wat je wilt weten over breien

Waarom houden we zo van breien?  Wat maakt deze hobby of zelfs lifestyle voor velen zo aantrekkelijk? Kom erachter in onderstaande blogs en laat je inspireren!

De geschiedenis van breien

De kunst van het breien is oud.  Zelfs zo oud dat het moeilijk te zeggen is waar en wanneer het is ontstaan. Zeer waarschijnlijk is het tegelijk met het weven ontstaan. Deze technieken lijken op elkaar, maar verschillen door hun constructie.

Lees meer »

Brei technieken

Hoe brei ik.... en wat betekenen sommige steken?

Kabels breien en hun betekenis

Kabels breien.. Het blijft een tijdrovende klus.  Maar is je breiwerk eenmaal klaar, dan kan je trots zijn op jezelf! Je hebt een bijzondere structuur gemaakt, doormiddel van een stekengroep links of rechts, achterlangs of voor het werk te plaatsen.

Lees meer »

Sokken breien

2022 SOCKT!

2022 SOCKT! Waarschijnlijk heb je het al wel voorbij zien komen op de socials..  En mocht je nog op zoek zijn naar een goed voornemen voor 2022, wat dacht je van een paar sokken breien voor het goede doel?

Lees meer »

Socktober is here!

Het is weer zo ver!! Oktober, en bij ons breisters beter bekend als Socktober! De hele maand sokken breien voor jezelf, voor een ander, een leuk kado alvast voor de kerst of om een ander mee te helpen.. een kleine daad van liefde misschien?

Lees meer »

Sokken breien

Eén van de leukste bezigheden als breister vind ik het breien van sokken.. De mogelijkheden zijn eindeloos! Van het combineren van verschillende kleuren, de eindeloze patronen waar je uit kan zoeken, en zelfs hoe je de lengte van je sokken of sokjes wilt breien. Want de trend van nu zijn toch wel de bekende sneaker sokjes.. En die brei je natuurlijk zelf! Nog een leuke bijkomstigheid: ze zijn lekker snel klaar..

Lees meer »

Blogs over omslagdoeken

de 'Sunset ribbings' kite shawl

De Sunset ribbings is een heerlijk grote omslagdoek! Ideaal voor de koudere zomerse dagen of als kleurige accessoire in de winter. De Sunset ribbings is een makkelijke sjaal om te breien. Het vergt alleen enig geduld! De details in de sjaal door de gehaakte kanten rand en de duidelijke midden lijn, maken het tot een interessant geheel!

Lees meer »

Blooming winter stripes

Omslag doeken heb je nooit genoeg! Ze zijn reuze handig als je het even koud hebt of om je outfit af te stylen.. Je draagt ze niet alleen in de winter, maar ook uitstekend in de zomer. Je sjaal is immers je jas!

Lees meer »

Kerst decoraties zelf maken

Maak zelf je kerst decoraties!

Heb jij je kerstboom al staan? Voor velen is het nog te vroeg, want wat traditie is in Nederland om hem pas op te zetten na Sinterklaas, zie je hem al veel staan in de huiskamers en op de socials.

Lees meer »

Blogs over haken

Inspirerende blogs over haken.

Dutch festival boho top

Het is festival tijd! Nou ja, onder normale omstandigheden wel.. Want we zitten nog steeds in de corona pandemie, maar langzaam en zeker komen we er nu uit en krijgen we onze vrijheden weer terug, en kunnen er een aantal festivals weer doorgaan!

Lees meer »

Zomers haken

Pfff... Wat een week tot nu toe! Hadden we ooit kunnen denken dat het zo ver zou komen? Nou, ik kan je zeggen, ik niet. Een 'ver van mijn bed' show, het komt hier toch niet..  Dat dacht ik..  Het dagelijks leven zoals we het kennen ligt compleet op zijn kop. Veel mensen durven de deur niet meer uit en op straat is het stil.. Er lopen hier en daar een paar mensen in de stad, maar niet zo veel als normaal overdag. Iedereen mijd elkaar ook.. Ik zie mensen afstand houden van elkaar. Ze zijn niet meer spontaan.. Het lijkt wel oorlogstijd. Maar, vertelde mijn moeder, toen waren de winkels wél allemaal open, en kon je nog naar het café op de hoek, of uit eten.

Lees meer »

Waarom haak ik meer in de zomer?

Waarom haak ik meer in de zomer? Over deze vraag heb ik afgelopen week nagedacht.. En ik weet niet of jullie dat ook hebben, maar op de een of andere manier gaat haken mij makkelijker af in de zomer dan in de winter.. Misschien meer inspiratie? Meer modellen om te haken? Omdat de modellen al zo luchtig zijn van zichzelf? En dat helpt allemaal, en wat ook nog eens fijn is , is dat je project best snel af is! In tegenstelling tot breien, waarbij je alles later nog in elkaar moet zetten en afwerken, gaat dat bij haken toch een stuk sneller en heb je sneller resultaat.

Lees meer »

Summer vibes

De zomer is in aantocht, en dat merk ik.. Heerlijke dagen in de tuin liggend in de zon op mijn zelf gehaakte kleden..En dat al in April!  Ondanks het Corona tijdperk waar we midden in zitten kan ik gelukkig genieten van mijn kleine stadstuin achter ons huis. Ik heb ons tuintje omgetoverd tot een waar paradijsje.. Het duurde even (zeg maar jaren) voordat ik de juiste indeling en feeling had voor elk onderdeel in de tuin.. Nu ben ik eindelijk tevreden met de indeling en het resultaat. En hoe elke boom en plant het mooiste tot zijn recht komt. Met een aantal fruitbomen zoals appel- en peer, en een heuse forse gele pruimenboom, die hopelijk dit jaar wél vrucht gaat dragen.. de vorst in maart dit jaar heeft de vroege bloesem  hopelijk niet weer kapot gemaakt, net als vorig jaar. Toen hadden we geen oogst helaas. En was er jammer genoeg geen jam of likeur te maken.

Lees meer »

Granny squares

Je houd ervan of je houd er niet van: Granny squares.. Als haak liefhebber heb je ze vast al wel eens gehaakt. In de juiste kleurcombinatie zijn ze echt prachtig! Zelf heb ik al menig vierkant gehaakt, zie o.a mijn gehaakte vest hier onder.. Wat ik fijn vind aan het haken van Granny squares, is dat elk vierkantje een project op zich zelf is.. Zo word het nooit saai om te haken!

Lees meer »

Diverse onderwerpen

Amsterdam yarn shopping

Wat een heerlijke stad! Amsterdam! Voor wie er geweest is kan dat beamen. Voor wie dat niet geldt, het word tijd dat je je laat opslokken door deze bijzondere stad! Voor mij voelt Amsterdam als een warme deken en kom er dan ook graag! Niet dat ik dat veel doe, maar 1x per jaar lukt toch wel..

Lees meer »

Gala jurk 2.0

En dan is er een trouwerij.. Voor het een na laatste kind uit het rijtje van 4 is het zo ver.. Het heeft even geduurd,  maar eind van de zomer was het huwelijk tocht echt daar en de hele familie verheugde zich erop.. Ja, het ligt al weer achter mij, maar ik wou de mooie jurk die ik heb gebreid voor deze speciale gelegenheid jullie niet onthouden!

Lees meer »

Nostalgie

Nostalgie: 1) Gemoedstoestand 2) Heimwee 3) Heimwee in de tijd 4) Heimwee naar de oude tijd 5) Heimwee naar vroeger 6) Innerlijk verlangen naar wat voorbij is 7) Jeugdsentiment 8) Verlangen 9) Ziekelijk verlangen naar huis 

Lees meer »

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kritische noot van de schrijver

Hartelijk dank voor het lezen van mijn blogs! Mocht ik ondanks al mijn inspanningen toch nog een steekje hebben laten vallen in schrijftaal of spelling, weet dan dat ik dat ik dat in de breikunst niet doe!


Reactie plaatsen

Reacties

Hannie Keijzer
een jaar geleden

Telkens weer prachtige patronen en garens,alleen maar zo jammer dat ze voor mij te duur zijn. De prijzen zijn hét waart maar niet vóór iders portomonee,en dan de verzendkosten dat is ook wel veel maar alles is duur dus ook de verzendkosten

Jantine
4 jaar geleden

Heel erg leuk om te zien hoe creatief je bent en wat je allemaal kunt maken van een simpele rechte draad.

Rating: 5 sterren
1 stem