• Duurzaam en ecologisch
  • NL: gratis verzending vanaf € 75-!
  • Levertijd 1 - 2werkdagen

Zomertops: een (uit) gebreide trend

Gepubliceerd op 16 juni 2023 om 14:10

Voor de oplettende breister en haakster natuurlijk allang gespot! Dé trend van dit seizoen: de zomertop is veelal gebreid of gehaakt!

Niet alleen een statement piece, maar ook een uiting van jezelf, je eigen uniekheid, je creativiteit.. Het mag gezien worden!

Bijkomend voordeel: je hebt zo een top gebreid of gehaakt, en alles is toegestaan.. Van oversized tot strakke tops, kleurrijk of juist effen. En combineren? Dan kan eindeloos!

Laten we er eens induiken..

 

 

Ouderwets = nieuwerwets

Gebreide en gehaakte tops gaan al héél lang mee.. Deze trend werd voor het eerst gespot op het Woodstock festival in 1969, (zie ook mijn blog over de Dutch festival boho top)  Ook wel het begin van het Hippie tijdperk. Maar gehaakte tops staan daar niet alleen symbool voor en de tegenbeweging die toen in gang is gezet tegen de zittende machthebbers en leiders. Nee, de gehaakte en gebreide tops die we nu zien, zijn toch echt een fashion trend aan het worden!

En dus weer helemaal van nu! En dé trend kleur is roze.. fel roze!  Voor als je een statement wilt maken.. Of je nu gaat voor een oversized exemplaar of juist strak, kleurrijk of effen gehaakt, alles is mogelijk! En het mooie is: je kan eindeloos combineren! Ook fijn: je gebreide of gehaakte tops kun je ook nog eens als (extra)laagje dragen in het herfst seizoen!

Fashion trend

Zoals met alle trends, haakt ook deze trend aan bij de tijd van nu. Ben je een echte durfal? Dan kun je veel van jezelf laten zien in een gehaakte top! Met veel open structuren en lage of hoge uitsnede, is er te kust en te keur wat bij jouw past en hoe jij je wilt uiten!

Ben je meer van het wat bravere type? Ook dan is er volop keus in gebreide en gehaakte tops! Want de structuren en openheid bepaal jij helemaal zelf! Hoe jij jezelf ook wilt uiten, een statement maak je zeker met deze trend!

 

Een greep uit de oneindige collectie tops en zomerse bovenkleding

Zomertops bij Lamana

Speciaal gemaakt voor het warme seizoen, komt Lamana met hun eerste lente en zomer collectie. Ook patronen ontworpen door onafhankelijke designers in samenwerking met Lamana, zijn te vinden op de site van Lamana. Onderstaande patronen zijn los verkrijgbaar of te vinden in het magazine van Lamana: de Spring /Summer editie 01.

 

Zomertops bij Novita

Ook bij Novita zijn gebreide tops te vinden! Onderstaande patronen zijn gratis en via de link kom je bij de beschrijvingen.

 

 

 

Zomertops bij Mientjes breidomein

Zomertops zijn fun en leuk om te maken! En omdat ze niet al te veel tijd in beslag nemen heb je er zo een klaar! Wat dacht je van onderstaande tops? Deze zijn door mijzelf gecreëerd en te vinden als download op de website van Mientjes breidomein. Alle tops zijn gebreid of gehaakt met katoenen garen.

 

Gehaakt of gebreid..

Of je nu een haakfanaat bent, een echte breister of allebei, je hoeft je nergens voor te schamen in je eigen gemaakte top! Er is zo veel keuze op het gebied van patronen en ideeën, dat het soms overweldigend is! Mijn advies: blijf dicht bij jezelf! Jouw eigen kleuren en de modellen waar jij je comfortabel in/ bij voelt.

Dus pak je breipennen of je haaknaald en creëer je top! Alles kan, alles mag, en het leuke vind ik toch wel: er zijn er geen twee gelijk! 

Hartelijk dank weer voor het lezen! Hoop dat je weer veel inspiratie hebt kunnen opdoen, en wellicht tot ziens!

 

Met creatieve groet,

Willemien

Mientjes breidomein


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.