• Opheffingsuitverkoop!
  • Alle producten 70% korting!
  • Gebruik de code: MB70PROCENT

Gala jurk 2.0

Gepubliceerd op 31 oktober 2019 om 14:11

Gala jurk 2.0

En dan is er een trouwerij.. Voor het een na laatste kind uit het rijtje van 4 is het zo ver.. Het heeft even geduurd,  maar eind van de zomer was het huwelijk tocht echt daar en de hele familie verheugde zich erop.. Ja, het ligt al weer achter mij, maar ik wou de mooie jurk die ik heb gebreid voor deze speciale gelegenheid jullie niet onthouden!

Vele afbeeldingen, breiboeken en gespeur op internet verder vind ik dit ontwerp..

 

Ik heb de jurk gebreid met garen van Lana Grossa, uit de Linea Pura lijn. Deze heet Solo Lino, een mix van viscose en linnen, dat koel aanvoelt in de zomer. Het breide super weg en er gingen uiteindelijk héél wat bolletjes in!

 

De kleur is een beetje een vergrijsde paarsige kleur. Ik vind hem heel chic qua uitstraling. Op de foto is hij paarser van kleur dan in het echt.. Tis ook maar net hoe het licht erop valt natuurlijk..

 

Als gegoten..

Begin Juni ben ik maar begonnen met breien.. Het patroon was even lastig door te komen want kon hem niet onthouden..(Bij de meeste lukt dat gelukkig wel) Maar hier waren ook de teruggaande naalden getekend , en dat bij een patroon herhaling van 24 rijen! ging dat er niet vlotjes in, haha.. Aan het einde van de twee gebreide panden zat het er wel in! ( met split en knoopsluiting achter..) Niet dat het nou een moeilijk patroon is, maar het is steeds tellen en controleren of het wel goed gaat wat je breid... Persoonlijk houd wel van ajour en hoe moeilijker hoe beter! Houd ten slotte wel van een uitdaging!

 

Tegelijkertijd pas je het af en toe even voor de spiegel. Hoe zal het staan? Komt het wel goed zo? Is de maat wel oke? Vind ik de kleur nog wel leuk? Op de meeste is het antwoord ja.. na het in elkaar zetten kwam ik erachter dat ik de jurk te groot heb gebreid! Slik!! Ik ben iets meer dan 10 kilo kwijt en daar had ik even geen rekening meer mee gehouden.. Maar voor alles is een oplossing!  Dus ik in het patroon stukken bij de zij naad in elkaar naaien.. Je ziet er niks van!  Als gegoten zat het..

 

Raad eens wie er zat te pronken!... hihi,  eigen roem stinkt, maar vind dat ik toch maar even heel wat moois heb gecreëerd wat niemand anders heeft..

Creatieve groet,

 

Willemien

Mientjes breidomein


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.