• Opheffingsuitverkoop!
  • Alle producten 70% korting!
  • Gebruik de code: MB70PROCENT

Nostalgie

Gepubliceerd op 14 november 2019 om 16:49

Nostalgie

Nostalgie: 1) Gemoedstoestand 2) Heimwee 3) Heimwee in de tijd 4) Heimwee naar de oude tijd 5) Heimwee naar vroeger 6) Innerlijk verlangen naar wat voorbij is 7) Jeugdsentiment 8) Verlangen 9) Ziekelijk verlangen naar huis 

gevonden op https//www.woordenboek.nl/puzzelwoord

 

Of: Nostalgie (uit het Grieks: nostos = terugkeer en algos = droefheid, pijn, lijden) is het gevoel iets belangrijks of dierbaars te zijn kwijtgeraakt. Dit uit zich in heimwee naar het (persoonlijke) verleden.

gevonden op wikipedia

 

Hier naast een video van een sokje dat ik nog altijd heb bewaard. Het zat al die tijd tussen de spullen van mijn baby-pop (die ik op mijn vierde verjaardag heb gekregen van mijn oma.)

Het sokje zit vol met gaten en is duidelijk al eens gestopt, maar vind het zo'n bijzonder iets!  Volgens mijn moeder is het sokje uit de jaren 70..

Vroeger..

En dan beland je zo terug in die goeie oude tijd..

Met gedachtes aan vroeger, mijn jeugd, en al die dingen die je deed als klein kind ( en ik heb wel eens wat uitgehaald) Zo ook bij mij baby-pop. Gekregen van mijn oma aan moeders kant, mijn naam genoot. Een levens echte pop in die tijd, en dan praten we over de jaren 80...  1986 om precies te zijn, want dat was het jaar waar in hem kreeg. Ik denk op mijn verjaardag in Januari. Daar zat ik met de pop op schoot, bijna net zo groot als mij. Want dat ding is maar liefst 50 cm!  met bewegende oogjes en wimpers. Je hoort het goed, is.. De pop is nog steeds in mijn bezit.. en daar brei en haak ik kleertjes voor. Als je in mijn Galerij kijkt, zie je wel een aantal kleertjes die deze pop aan kan. Nu had het vroeger wimpers zoals ik net zei. Maar ik was nogal een vernielzuchtig kind vroeger, en alles wat ook maar ergens van af kon probeerde ik eraf te krijgen. Zo ook bij de wimpers van deze pop, en je raad het al.. de wimpers waren er in no time af.. mama boos! Gelukkig was dat het enige wat ik kon slopen aan deze pop en heeft het verder niet veel meer geleden onder mij :-) 

 

Zo door de jaren heen kreeg het verschillende kleertjes. Geen gebreid goed, maar oude kleertjes van ons vroeger toen wij nog baby waren. Mama had op zolder een kast waar onze oude, en vaak ook gebreide truitjes en jurkjes in zaten. Héél erg mooi en verfijnt gebreid. Met bloemetjes erop geborduurd of met een patroontje. Helaas zijn al die mooie kleertjes weg.. Weggeven aan een kringloopwinkel.. Mijn ouders waren in scheiding en mijn vader woonde nog in het ouderlijk huis. Hij zal wel een opruim manie hebben gehad.. En zo alles in een doos weggeven aan de kringloop! Mijn baby kleertjes en die mijn zusje en broertjes ook nog aan hebben gehad. Alle het bijzondere gebreide spul! Boos dat ik was! Ik had nog zo gezegd toen ik nog thuis woonde: "niet alles van ons zomaar weggooien hoor, anders heb ik er wel belang bij".. Het feit dat ik er nog over praat.. Ik vind het zó zonde.. zo jammer.. De kringloop was er vast blij mee.

Het lijkt wel therapie, zo erover schrijven. Maar daar is een blog toch ook voor bedoelt? Even je hart luchten. Schrijven waar je over wílt schrijven.

 

Babypop

En nu brei en haak ik kleertjes voor mijn oude baby-pop. Omdat het kan. Vanwege al die oude kleertjes die weg zijn. Ik wil ze na maken. De modellen en patronen die ik nog ken. Die op de foto's staan. De goeie oude tijd terug halen.. Nostalgie, dat is het. Maar zeker mooie nostalgie.

De baby pop die ik nog steeds heb. Voor deze pop maak ik alles in maat 50/52

En op de andere foto ben ik te zien als kleine meid met een gehaakt jurkje aan in wit- turquoise.

Zie je mijn knappe moeder op de achtergrond? Ook een eigen gebreide jurk aan. Mooi hé?

Kerst in 1982.

Bij deze, lieve mensen, hebben jullie nog oude gebreide en/of gehaakte baby kleertjes...gooi ze aub niet weg.. Mij maak je er heel blij mee!!

 

Creatieve groet,

 

Willemien

Mientjes breidomein


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.