• Duurzaam en ecologisch
  • NL: gratis verzending vanaf € 75-!
  • Levertijd 1 - 2werkdagen

Inspiratie

Gepubliceerd op 5 december 2019 om 14:18

Inspiratie

Inspiratie...Je krijgt het vaak onverwachts. Als je er niet naar zoekt. Doe je dat wel, dan wil het vaak niet komen.. Althans, zo werkt het bij mij..

 

Maar wat is inspiratie? Een ingeving? Een spontaan opkomend idee? Een bezieling van de geest? Dat is het allemaal. Hoe je het ook wilt noemen, je bevind je in een bewustzijnstoestand die je tot het maximale van je vermogen stimuleert om iets moois te creëren en vorm te geven.. Het woord zegt het ook: spirit.. Het gaat hierom je geest en de oneindige mogelijkheden die het zich in kan beelden. Wat je er uiteindelijk me doet is aan jou.

 

En zo komt het wel eens voor dat ik midden in de nacht wakker lig of word met een hoofd vol ideeën... Zomaar spontaan allerlei uiteenlopende dingen die door mijn gedachten gaan. En eigenlijk altijd wel  over het creëren van iets..of dat nu werkgerelateerd is of hobby gericht. Ik kan ze dan ook maar beter noteren, anders kom ik er die nacht niet vanaf, en is het weer in slaap komen vrijwel onmogelijk.. Wie herkent het niet? De creatievelingen onder ons zeker wel!

Handwerk winkels in Groningen

Een doosje met moois! Hier word ik nou altijd blij van! Het zien, voelen en ruiken van mijn pas gekochte wol in een doos... Deze wol komt bij Hobbydoos vandaan. Een online wol en garen winkel uit Rinsumageast.

In deze doos zit garen van het merk Drops, een luchtig gesponnen draad om lekkere warme kleding mee te maken.

 

En daar krijg je natuurlijk ook weer inspiratie van! Nu heb ik deze wol gekocht om een trui te breien voor mezelf.. één met 3 kleuren en schuin kleurverloop.. Het resultaat zul je uiteraard wel te zien krijgen hier op Mientjes breidomein. En af en toe koop ik zo wel eens wat, en dan zie ik wel wat ik er mee maak. Zo kun je soms op marktplaats leuke schatten vinden voor niet te veel geld. Gek ben ik op leuke koopjes bij wat voor een online brei-winkel dan ook.. En heb ik zin om het garen te voelen en te ruiken, dan ga ik graag naar het Achterpand aan het Lage der Aa in Groningen, of Juffrouw Lanterfant aan de A-kerkhof in Groningen. Verder heb je nog Sajet in de Stad, maar die is meer dicht dat open heb ik het idee.. Daar kom ik niet graag, ook al is het een van de oudste handwerk winkels in de stad. Wat dat betreft is Groningen dun bezaaid met mooie handwerk winkels..

 

Uithalen

Maar goed, inspiratie heb je soms zomaar en daar moet ik wat mee doen. Zo komt het ook dat ik veel projecten heb liggen waar ik mee bezig ben en die half afgemaakt zijn. Die blijven vaak ook wel even liggen... Om na een half jaar soms weer op te pakken en af te maken. Het wil ook wel gebeuren dat het project waar ik mee begonnen ben helemaal niet af komt. Zo heb ik eens een jasje gehaakt.. Ik was al op de helft, maar vond toch het resultaat niet wat ik er van had gedacht. Dus alles uitgehaald.. jammer zou je zeggen, maar door dit soort creatieve items die iets kunnen worden, maar het toch niet halen, heb je onbewust een vaardigheid geleerd of een proces op gang gebracht om verder te komen.. Om een nog beter idee te creëren.. En daar is een hobby toch ook voor?

Op mijn pagina Lopende projecten zie je voorbeelden van een aantal items waar ik mee bezig ben.. Ik heb eigenlijk nog wel meer projecten liggen.. Zal mijn best doen het jullie te laten zien!

 

 

Creatieve groet,

 

Willemien

Mientjes breidomein


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.