• Duurzaam en ecologisch
  • NL: gratis verzending vanaf € 75-!
  • Levertijd 1 - 2werkdagen

Een nieuw jaar

Gepubliceerd op 9 januari 2020 om 12:47

2020

En dan is daar wéér een nieuw jaar... Wat vloog 2019 voorbij! En wat is er veel gebeurt, zoals te lezen is mijn blogs... Een jaar waarop ik trots kan én mag zijn. Ik heb mezelf neergezet op de (brei) kaart, en heb nog veel meer plannen voor Mientjes brei domein. Maar voorlopig breien we gewoon door en laat ik jullie zien waar ik mee bezig ben.

Een heel nieuw jaar staat voor de deur, en dat gezegd te hebben hoop ik op een bijzonder creatief jaar met veel inspiratie en brei- projecten. 

 

Ribbelsteek

Een van de eerste brei projecten dit jaar is een sjaal in ribbelsteek. De bekendste steek die er is, maar met een mooi resultaat. Omdat ik zoveel restjes acryl garen heb, heb ik ze verwerkt in deze sjaal..Zo zie je maar weer hoe je snel iets moois hebt gecreëerd, en ben je ook nog eens duurzaam bezig! Goed voor jou, én de natuur. Want weggooien doen we natuurlijk niet aan.

Een volgende sjaal is ook al in de maak... In een ander kleuren patroon. Zet 55 steken op op naald 4 en brei een aantal toeren recht. Ik heb gebreid totdat de bol bijna op was, en dan zet je een ander kleur in. Voor een mooi verloop koos ik ervoor om de twee kleuren steeds te wisselen na 2 naalden. Dus 2 naald grijs breien, dan de kleur verwisselen (zonder de draad af te knippen!) vervolgens 2 naald geel, en weer 2 naald grijs. Herhaal dit tot je 3 rijen grijze en gele strepen hebt, of hoe veel rijen je ook wilt of hoeveel wol je nog over hebt. Wissel de kleuren zo dat je verschillende kleur blokken hebt. Brei tot een lengte van ongeveer 2 meter.

Zo! En daar heb je zo maar een patroon! Probeer het maar eens..

 

Ik hoop dit jaar nog meer patronen met jullie te kunnen delen van items die ik zelf heb ontworpen of aangepast uit een magazine. Hoe dan ook, ik wens jullie dit jaar veel leesplezier en brei- en haak plezier toe!

 

 

 

Creatieve groet,

 

Willemien

Mientjes breidomein 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.