• Opheffingsuitverkoop!
  • Alle producten 70% korting!
  • Gebruik de code: MB70PROCENT

Summer vibes

Gepubliceerd op 27 april 2020 om 16:35

Zomer!

De zomer is in aantocht, en dat merk ik.. Heerlijke dagen in de tuin liggend in de zon op mijn zelf gehaakte kleden..En dat al in April!  Ondanks het Corona tijdperk waar we midden in zitten kan ik gelukkig genieten van mijn kleine stadstuin achter ons huis. Ik heb ons tuintje omgetoverd tot een waar paradijsje.. Het duurde even (zeg maar jaren) voordat ik de juiste indeling en feeling had voor elk onderdeel in de tuin.. Nu ben ik eindelijk tevreden met de indeling en het resultaat. En hoe elke boom en plant het mooiste tot zijn recht komt. Met een aantal fruitbomen zoals appel- en peer, en een heuse forse gele pruimenboom, die hopelijk dit jaar wél vrucht gaat dragen.. de vorst in maart dit jaar heeft de vroege bloesem  hopelijk niet weer kapot gemaakt, net als vorig jaar. Toen hadden we geen oogst helaas. En was er jammer genoeg geen jam of likeur te maken.

Kon het niet laten om de tuin even te showen... Hij is zo mooi in deze tijd van het jaar nu alles uit komt en kleur krijgt!

 

Zelf zet ik er ook nog veel kleur in door veel perkplanten toe te voegen, daar houd ik van!

 

Nu we toch niet op vakantie gaan dit jaar kan ik wel iets in de tuin investeren. En aangezien ik daar veel zit en van kleur houd, ga ik de tuin helemaal vol zetten met planten en bloemen..

Tuin

De tuin is voor mij een extra kamer van het huis in deze tijd. Ik breng er graag veel tijd door en brei en haak er dus ook veel in.. En als het even kan dan ook nog graag in de zon.. Dat vind ik zo heerlijk, die warmte! Maar niet te heet hoor, hoef niet weg te smelten in de hitte bij 30 graden of meer.. Dan ben ik blij met de grote pruimenboom die veel blad draagt. Hij brengt koelte en schaduw. het vele blad wat de boom heeft ruist zo fijn in de wind. Je hebt geen muziek nodig om te horen wat de natuur je te vertellen heeft..Vogels vliegen af en aan, tjilpen om het hards of kletsen er lekker op los terwijl ze de luizen op de takken aan het verorberen zijn.

 

Het project waar ik nu aan werk is een zomerjurk. Gemaakt met garen waar bamboe in verwerkt zit, van het merk Nako of Nakoiplikeri, gekocht nog op de breibeurs in Zwolle herfst vorig jaar. (50% katoenen 50% bamboe)

Ik ben er mee aan het haken en het haakt fantastisch! Het glijd lekker over de naald heen en het is anders dat het katoen garen. Dat is zwaar en rekt uit. Dit garen zei men, rekt niet uit, maar blijft in model. We zullen het zien, maar het is nu al  veelbelovend. In de boven kant, de top, zitten nog geen twee bollen garen. Op elke bol zit 100 gram en 375 meter aan garen. Best veel dus! Dus nog eens lichtgewicht. Ideaal voor je zomerse projecten!

 

 

Vorderingen van de jurk..

Heb het patroon gecombineerd met alles wat ik zag over gehaakte jurken en er mijn eigen draai aan gegeven. Zo ontstaat er mijn eigen uniek jurk hoop ik!!   hihi

Zo, hopelijk is er al snel resultaat na een paar weken.. Ben nog van plan er een binnenvoering in te naaien.. niet te ingewikkeld hoor!  Houd van een goed en snel resultaat.. Al hoe wel er vaak bij naar mijn idee, simpele ideeën, toch wel iets ingewikkelds aan te pas komt.. Ik zie het wel.. Nou ja, ik mijn hoofd zie ik het al helemaal voor me.. Nu dat idee uitwerken en dan laat ik jullie uiteraard het resultaat weer zien!

 

Creatieve groet,

Willemien

Mientjes breidomein


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.