• Duurzaam en ecologisch
  • NL: gratis verzending vanaf € 75-!
  • Levertijd 1 - 2werkdagen

Brei trends 2020/2021

Gepubliceerd op 20 augustus 2020 om 13:30

Brei trends herfst en winter 2020 en 2021

Ook zo benieuwd naar de trends eind dit jaar, zeg maar herfst en winter? Op brei en haak gebied zal dat niet veel verschillen met de mode industrie, immers deze twee zijn nauw met elkaar verbonden!

In deze blog ga ik dieper in op de brei trends die dit najaar en winter aan bod zijn en geef ik enkele voorbeelden.

Houd de brei-pennen maar gereed,want na het lezen van dit artikel wil je direct aan de slag!


Kleur!

Niets zo mooi als kleur! Om uiting te geven aan hoe je je voelt of als statement. De kleuren dit najaar en winter mogen er zijn! En wat opvalt is dat oranje dé kleur is van de herfst-winter 2020/2021. En dan niet die felle kleur zoals wij Nederlanders die kennen van het WK. Nee, een warme zachte tint oranje.  De vergrijsde tinten spelen een belangrijke rol deze winter. Geen schreeuwerige kleuren, maar volle zachte tonen! Saai word het allerminst, want met kleuren zoals Green Sheen, Classic Blue en Ultra marine Green gaan we helemaal de klassieke kant op.. En voor de liefhebber van soft-tones, is er volop keus!

Zelf houd ik wel van de oranjes en rood tinten.. Geeft lekker veel kleur in die sombere donkere dagen!

Zwart blijven we nog steeds zien in het mode beeld. Geef je zwarte breisels iets extra's met een glittertje, franje of op genaaide motieven. Brei een mooi zwart geheel in ajour! Mooi luxe en luchtig, of met veel structuur!

 


Color blocking

Weer terug van weggeweest! Color blocking! We kunnen ons uitleven met kleur! Heb je nog restjes garen liggen? Verwerk ze in een one piece die opvalt! We zagen het voor het eerst begin 2010 en nu is de rage weer terug! Mix en match erop los en ga de winter blue's te lijf met kleur!


Laat zien die mouw!

De mouw mag gezien worden deze herfst en winter! We gaan vooral de pofmouw zien. Maar dan niet zoals in de jaren '80 of de Diana bruidsjurk, nee deze mouw begint wat lager, en eindigt onderaan wijd. Met een smalle boord of niet. Je kunt je creatie zo maken zoals jij wilt!


Eenvoud

Eén van de brei trends is: eenvoud. Houd het simpel is de key! Kijk, daar word het makkelijk van, ook voor de beginnende breister! Brei je breiwerk met rechte steken. Zet er een mooi kraag op of maak de mouwen opvallend (pofmouw wellicht?)  en creëer je eigen unieke design. Brei het ook nog in de herfts-winter tinten van 2020/2021 en je gaat helemaal trendy de deur uit!


Bloem motieven..

Helemaal terug van weggeweest: Bloem motieven! Je zag ze al veel in de mode, maar nu kun je ze ook breien in je project. Of je ze nu in-breid of opmaasd, bloemen mogen gezien worden! De fair isle techniek kan weer uit de kast gehaald worden dames.. Hier worden we toch vrolijk van?


Texturen en technieken

Voor de echte durf-als onder ons en diegene die niet genoeg kunnen krijgen van het breien van kabels, noppen en alle andere interessante texturen: je kan los! Alles is toegestaan op dit gebied! Leef je uit en combineer.. Mixen is toegestaan, houd het niet bij één bepaalde techniek, maar combineer verschillende bij elkaar.. Wie weet waar het toe leid?


Het fijne aan breien is dat je het zó kunt maken hoe jij het wilt! En of je nu de mode volgt of niet, inspiratie is altijd fijn!  Ik hoop dat je wederom door middel van deze blog bent geïnspireerd om aan de slag te gaan. En hoe mooi zou het zijn als je al deze creaties kunt breien met eco-friendly wol en garens! Ik ben fan en houd jullie op de hoogte met mijn eigen bedenksels en brei-creaties..

Heel veel succes met jullie projecten! En ik zou het leuk vinden als jullie dat met me zouden willen delen. Reageer hieronder, en plaats je project!

 

 

Creatieve groet,

Willemien

Mientjes breidomein

Hoeveel sterren geef je dit artikel?

Rating: 4.3333333333333 sterren
3 stemmen

 »

Reactie plaatsen

Reacties

Gerda Leendertse
een jaar geleden

Lieve Willemien, wat een mooie en duidelijke site/blog heb je gemaakt. Ik krijg gewoon zin om te breien. Ik brei niet zo vaak. Meestal in herfst en winter. Dan krijg ik de kriebels. Succes met je breidomein.
Lieve groet, Gerda.