• Opheffingsuitverkoop!
  • Alle producten 70% korting!
  • Gebruik de code: MB70PROCENT

Color blocking

Gepubliceerd op 17 september 2020 om 18:00

Color blocking

Weer terug van weggeweest! Color blocking! We kunnen ons uitleven met kleur! Heb je nog restjes garen liggen? Verwerk ze in een one piece die opvalt! We zagen het voor het eerst begin 2010 en nu is de rage weer terug! Mix en match erop los en ga de winter blue's te lijf met kleur!

Wat als we nu als deze mooie winterkleuren van dit herfst-en winter seizoen mixen en matchen? Nu word het pas echt interessant!

Mix en match

Ik houd van kleur! Ondanks dat ik veel zwart en donkere kleuren draag, vind ik kleur fantastisch Je kan er zo veel mee! (Lees hier mijn blog over Kleur!)

Zwart is een prachtige basis om je kleuren mooi uit te laten komen.. Brei je bijvoorbeeld fair isle, dan is zwart al gauw een kleur die je kiest om de rest van je kleuren er nóg beter uit te laten springen.

Maar we hebben het over mixen en matchen.  En zoals ik al zei is alles toegestaan op brei en haak gebied! Zo ben ik nu bezig met het breien van een lang vest met mohair garen. (Zie verder op in deze blog) Ik heb mij laten inspireren door de kleuren van dit seizoen,  herfst/winter 2020 en 2021. Ik maak gebruik van 3 kleuren: amberglow, soft pink en een iets donkerder samba red..  (ik ben een klein beetje afgeweken van de oorspronkelijke kleur trend, vond het iets mooier zo)  Zo zie je maar weer, ook ik houd pin mezelf er niet op vast, maar ik het geheel gaat het er super uit zien straks! You'll see😉

 

Wat is color blocking eigenlijk?

Color blocking is het combineren van contrasterende kleuren naast elkaar. Vlak op vlak zeg maar.. En dan gebruik je vaak de tegengestelde kleuren. Ken je nog die kleurenschijf? Vroeger vast wel eens geleerd.. Dus blauw tegenover geel. Rood tegenover groen. Paars tegenover oranje. Maar je kan ook geel met paars en oranje combineren. Zolang het contrast maar groot is. Dus je ziet, bijna alles is mogelijk!

 

Nog meer ideeën en inspiratie 

Inspireren en creëren, nieuwe dingen, combo's en items bedenken, dat is wat ik graag doe! Hier onder volgen nog een paar ideeën en wellicht steek ik je aan..

Mijn color block project

Zo tegen de herfst aan vind ik het fijn om aan een groot project te beginnen.. Ik beeld in mijn hoofd in hoe het er ongeveer uit moet komen te zien en ga dan aan de slag met garens en structuren om dat beeld kloppend te krijgen.. Mijn voorkeur ging uit naar iets warms, iets zachts en dat toch niet al te ingewikkeld in elkaar steekt.. Al bladerend door de nieuwe Verena nr 34, zag ik een vest dat mij aansprak. Toen bedacht ik dat daar ook héél mooi een jurk bij zou staan! De jurk komt er hoor, en het idee daarvoor is ook al geboren...  

Maar ja, inspiratie hè? Soms is het er in 1 keer, en soms moet je echt zoeken.. Als je het leuk vind lees dan mijn blog over  Inspiratie

Maar eerst het vest af, voordat het op de stapel onafgemaakte werkstukken beland.. Héél herkenbaar denk ik..

Ik brei met mohair garen van drops design, ook wel Garn studio. Een blend van alpaca en zijde, dicht bij de eco friendly trend dus.. De pen dikte is 4

Hoe leuk zou het zijn als jullie je creaties delen! Plaats een reactie hieronder en inspireer elkaar. Veel haak en brei plezier!

 

Creatieve groet,

Willemien 

Mientjes breidomein

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.