• Opheffingsuitverkoop!
  • Alle producten 70% korting!
  • Gebruik de code: MB70PROCENT

Maak zelf je kerst decoraties!

Gepubliceerd op 3 december 2020 om 14:43

Maak zelf je kerst decoraties!

Heb jij je kerstboom al staan? Voor velen is het nog te vroeg, want wat traditie is in Nederland om hem pas op te zetten na Sinterklaas, zie je hem al veel staan in de huiskamers en op de socials.

We willen de gezelligheid eerder in huis..

Niet alleen omdat kerst weer voor de deur staat. En deze kerst zal anders gaan worden dan we gewend zijn..

Want we zitten nog steeds in de corona epidemie. En die heeft invloed op alles wat we doen. Ons leven kent weinig vrijheid meer en die word steeds meer ingeperkt zo lijkt het. Zo voelt het vaak ook. Maar er zijn gelukkig geen beperkingen aan onze creativiteit! Daar waar we worden kort gehouden, kunnen we ons aan de andere kant uitleven! En dat is in huis! Juist nu moeten we het gezellig maken om ons heen.

En voor de brei- en haak fans onder ons is dat geen probleem!

Voor diegenen die mij volgen op de socials: ik houd van zelfgemaakte items! En al helemaal met de feestdagen..

Onlangs was ik bij een tuincentrum (wiens naam ik even niet noem) ff sfeer proeven en om te zien wat er allemaal te koop is. De meest mooiste glazen ballen, notenkrakers en wat al niet meer...

Voor mij inspiratie om aan de slag te gaan! En kon het niet laten, heb toch wat prachtige roze getinte kerstballen gehaald. Omdat we in dit huis drie katten hebben rondlopen is het niet handig om een boom op te zetten. Die valt toch wel een keer om, en dan alles stuk.. Nee, de laatste jaren bedenk ik elk kerst seizoen weer een ander leuk alternatief.. Dit keer is het een kerst 'gordijn'. Een lichtjesnet die ik zo span op een gordijn rail, en daar hang ik al mij decoraties in..

Maar wát maak je?

Kerstbal van wol

Kerstballen breien is erg leuk om te doen! Heb me er ook wel eens aan gewaagd. En met de duidelijke instructies van bv Arne en Carlos (kerstballen breien) kan elke breister dat!

 

Ik vond het leuk om zelfs de niet ervaren breister tóch een leuke bal te laten maken en daarom bedacht ik dit! Ook handig: je maakt je restjes wol op een leuke manier op!

 

De ondergrond is een balletje van riet of takjes (moet wel eco natuurlijk!) en dan is het een kwestie van garen wikkelen om het balletje..

Heb een instructie filmpje gemaakt hoe je dit zelf kunt maken. 

Sneeuwvlok haken

I'm dreaming of a white christmas...  Weten jullie nog wanneer we een witte kerst hebben gehad? Het ligt zo ver in mijn geheugen dat ik het jaartal ben vergeten, maar het was in mijn jeugd. Sneeuw heeft op mij een magisch effect.. en met kerst natuurlijk helemaal!

Misschien daarom wel dat ik het zo leuk vind om zelf mooie sterren of sneeuwvlokken te maken, en geld dat ook voor jullie..

 

Dus hoe leuk is het om een sneeuwvlok te haken en in je boom te hangen? Ik heb er een ontworpen met 5 punten, net als een ster.

Hier heb ik een patroon van gemaakt en deze is nu te downloaden via onderstaande link:

Sneeuwvlok haken

Je haakt hem in ongeveer 20 minuten. Ook als je een beginnende haakster bent is ie goed te doen.

Geef je reactie hieronder of laat me via de socials weten hoe jouw eigen gemaakte kerstdecoratie is gelukt! 

Zie ook filmpje: sneeuw vlok haken

Creatieve groet,

 

Willemien

Mientjes breidomein

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.