• Duurzaam en ecologisch
  • NL: gratis verzending vanaf € 75-!
  • Levertijd 1 - 2werkdagen

Brei en haakdagen Zwolle

Gepubliceerd op 12 oktober 2019 om 14:12

Brei en haakdagen Zwolle

Het is weer herfst! En dat betekend in oktober ook weer een beurs op het gebied van breien en haken..De brei- en haakdagen in de Ijssel hallen te Zwolle..

 

Sinds een aantal jaren probeer ik altijd deze beurs te bezoeken in het najaar. Ik vind het heerlijk om hier inspiratie op te doen! En ook om te praten met de standhouders en contacten te leggen.

 

 

Entree

Bij binnenkomst in de hal, (nadat je je entree hebt betaald en je plasje gepleegd) gaat het feest beginnen!

Het is er gelijk druk... Veel vrouwen, (sorry dames, maar de meeste zijn toch van middelbare leeftijd ;-)) en een enkele heer.. Het blijft toch echt een vrouwen hobby, maar er zijn toch ook wel mannen die breien: kijk maar naar Arne & Carlos (www.arnecarlos.com) , @brooklynboyknits, of @wonderhubbyknits op insta.. Maar voor het grote deel zijn het de vrouwen die deze wereld domineren. En daar is niks mis mee.

 

Goed, bij binnenkomst is het dus druk, en hoe gaan we dit aanpakken, hoe ga ik alle kraampjes bekijken en al dat moois bewonderen.. en me tussen de menigte wurmen.. Ik begin maar aan de buiten kant en je moet het je zo voorstellen: er zijn twee hallen in een vierkant formaat en daar staan de standhouders opgesteld langs alle zijkanten en in het midden nog 3 tot 4 rijen met standhouders.. Dus om niks te missen begin ik aan de buitenkant..

 

 

De hallen

Bij een stand met allemaal allemaal boeken over het haken en breien koop ik een mooi boekje van Bobby Eden: Iedereen kan haken! Deze heb ik al een poosje aan mijn collectie willen toevoegen! Leuk!

 

Verder vind ik nog niet zo veel in de eerste hal, en na een kop koffie ga ik naar de tweede.. Daar kom ik langs een kraam waar ze garens verkopen met bamboe. Het voelt als katoen en oogt ook zo, maar het verschil zit hem in de rekbaarheid: dat doet het dus bijna niet. In tegenstelling tot katoen dat nog wel eens uit kan zakken/ rekken als je net een kledingstuk heb gebreid. Voor doekjes en knuffels overigens prima te gebruiken! Na een leuk gesprek met de verkopen besluit ik om een paar bollen jeans-blauwe garens aan te schaffen. In mijn hoofd heb ik al een leuk idee: een anjour trui ermee breien! Bedankt www.mijnwolletjes.nl !

 

Van alles wat

Er is zoveel moois te zien en te voelen op de beurs! Van echte wol van shetland schapen, tot eigen geverfde wol, sokkenwol, organische wol, mohair garen van geiten, katoen en bamboe garens, héle fijne garens om de mooiste lace-omslagdoeken bv te breien.. werkelijk prachtig! De gebreide voorbeelden die er altijd bij liggen geven je een goed idee van de garens en het resultaat dat je er mee kan krijgen.

 

Bij de kraam van Hilly Knits kocht ik een patroon inclusief garen om een baret mee te breien.. Ik had nog enige moeite om te kiezen wat ik als basiskleur zou gaan gebruiken, maar koos uiteindelijk toch voor rood, net als haar voorbeeld. Een warme combi met naturel tinten..

 

Bij Juffrouw Lanterfant kocht ik mooie Hedgehog fibres.. 'Daar ga ik wat moois mee ontwerpen' dacht ik nog.. In felle winter kleuren ie ik het project al haast voor me.. Houd mijn 'lopende projecten' pagina maar in de gaten.. daar zul je straks wel wat op zien! Bedankt https://www.juffrouwlanterfant.nl/! Ik kom nog wel eens langs in de mooie winkel aan het A-Kerkhof..

 

Ik had ook nog nieuwe rondbreinaalden nodig.. nr 3, ook maar aangeschaft.. kan ik mooi een begin maken met de baret..

 

En wel een hele bijzonder kraam is die van Latvian knitting.. of https://www.hobbywool.com/ Als je nog eens mooie handschoenen wilt breien!  Is this the place to be..!  Die ga ik ook  binnenkort uitproberen..

 

Foto:  gescoorde items op de brei beurs

Met wie ben jij naar de breibeurs geweest?

 

Creatieve groet,

 

Willemien

Mientjes breidomein


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.