• Duurzaam en ecologisch
  • NL: gratis verzending vanaf € 75-!
  • Levertijd 1 - 2werkdagen

Zomers haken

Gepubliceerd op 19 mei 2021 om 15:50

Corona

Pfff... Wat een week tot nu toe! Hadden we ooit kunnen denken dat het zo ver zou komen? Nou, ik kan je zeggen, ik niet. Een 'ver van mijn bed' show, het komt hier toch niet..  Dat dacht ik..  Het dagelijks leven zoals we het kennen ligt compleet op zijn kop. Veel mensen durven de deur niet meer uit en op straat is het stil.. Er lopen hier en daar een paar mensen in de stad, maar niet zo veel als normaal overdag. Iedereen mijd elkaar ook.. Ik zie mensen afstand houden van elkaar. Ze zijn niet meer spontaan.. Het lijkt wel oorlogstijd. Maar, vertelde mijn moeder, toen waren de winkels wél allemaal open, en kon je nog naar het café op de hoek, of uit eten.

Dat moet nu een paar weekjes wachten. Want we hebben te maken met het Corona-virus.. Inmiddels bij iedereen bekend en berucht. Heel jammer allemaal, Maar het is het beste in deze situatie vind ik.. Beter dan een lock-down zoals sommige Europese landen. Daar word je helemaal van je vrijheid beroofd.. Op dat soort momenten ben ik toch blij dat ik in Nederland woon.

Ondanks onze regeltjes- cultuur, vind ik dit een goede maatregel. We hébben nog wat vrijheid, niet veel, maar we kúnnen naar buiten, we kúnnen boodschappen doen (en nee, hamsteren doe ik niet aan)  we kúnnen buiten sporten, en we kúnnen werken.. ja mensen, tel je zegeningen.. klinkt cliché, maar we kunnen nog van alles.. Helaas heeft de mens vaak moeite om zich aan te passen, ook ik ben geen uitzondering, maar als we het doen, doen we het gebroederlijk. Samen sterk en gezond..  Dat is ook weer zo'n kreet die je nu veel hoort: Blijf gezond! Daar zijn we als Nederlanders toch wel weer goed in..

Vrije tijd

Nu dacht je vast na het lezen van de titel: Het gaat toch over zomers haken? Zeker, dat gaan we ook doen!

Met al die extra vrije tijd die we ineens om handen hebben, kunnen we mooie dingen creëren.. Als we tenminste niet thuis werken, ziek zijn of op onze drukke kinderen passen.. En met de zomer weer in aantocht, zijn we alvast aan het voorbereiden.. Ik in ieder geval wel :-).. Wil wel een beetje shinen in mijn zelf gemaakte outfits!!       (En mocht je het ook leuk vinden: ik kan altijd wat voor je maken als je iets leuks ziet. Je weet het hé? Een berichtje is zo gepiept) Nu de zon zo af en toe zich weer een beetje laat zien en het voorjaar weer te ruiken is in de lucht, word ik daar toch zeker weer een blij mens van.

Een gehaakt vestje of hesje in boho style.

Ook wel Ibiza style genoemd.

 

Met een leuk detail aan de achterkant: Vierkant gehaakte blokken..

Geeft nét dat beetje extra vind ik.

En natuurlijk mogen de franjes niet ontbreken. Die horen er gewoon bij.. 

Blij

Zwoele zomer avonden, barbecueën, eindeloos liggen luieren in de tuin met een goed boek, vakantie.. (als dat nog lukt dit jaar) gewoon de dingen die je doet als het zomer is.. daar kan ik mij toch zo op verheugen. Niks moet en alles-wat-je-wil gevoel, je kent dat wel... Heerlijk!

En als ik daaraan denk word in geïnspireerd.. En heb ik zin om in mijn haakpen te kruipen, of mijn breipennen. Meestal is het zo bij mij dat ik al voor me zie wat ik draag of wat de mode is. Wat is leuk voor nu en vooral: waar word ik blij van? En ik word blij van een idee dat in mijn hoofd zit en ook nog eens goed lukt! Want het wil wel eens gebeuren dat het niet altijd zo uit je pen rolt zoals je het had voorgesteld. Dan begin je weer opnieuw.  Alles uithalen en nog een keer proberen. Het is een heel leerproces. Maar als het dan tóch lukt... Nou dan!.. ja dan heb je iets unieks! En daar houd ik van!

Ligt al een tijdje op de plank, maar nu eindelijk afgemaakt: De boho top met franjes..

Op de tweede foto zie je Bodi, onze heerlijk Maine Coon kat. Hij keurt de boho top vast goed!:-)

De derde foto is van een strand jurk die vorig jaar al klaar was, maar nog niet op de foto stond.. Vond hem weer in de kast en na een strijkbeurt is tie toch prachtig! Zal hem waarschijnlijk niet dragen dit jaar op het strand.. Helaas

 

Er zijn zoveel mooie modellen en items te maken voor de zomer.. Houd de site maar in de gaten.. Heb nog wat onafgemaakte ideeën, items en lapjes liggen die jullie vast gaan zien!

 

 

Creatieve groet,

 

Willemien

Mientjes breidomein


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.