Home » Contact » Over mientjes breidomein

Over Mientjes breidomein

Zoals de naam misschien niet gelijk doet vermoeden, is dit een modern platform over breien en haken!

Het is mijn passie en ik kan dan ook niet meer zonder.. Het is 'mijn chocolade voor de geest'..

Ik ben Willemien en een geboren Groninger..  Het woord 'mien' in het Gronings betekend zoveel als 'mijn'..

Ook is het een verwijzing naar mijn oma's naam. Verder op deze pagina vertel ik daar meer over!

the artist, willemien

Iets meer dan tien jaar geleden kwam ik weer in aanraking met breipennen en garens, en voilá... ik was aangestoken! Besmet met het brei-virus en sindsdien niet weer opgehouden...

Nu haak ik ook sinds een jaar of 7, en deze combi samen is fantastisch! Velen onder jullie zullen hetzelfde hebben of een passie voor alleen het breien of het haken.

 

Ik woon in de stad Groningen, ben getrouwd en eigenaar van 3 katten, die je hier vast wel eens voorbij gaat zien komen!


Waarom ik brei

Hoe ben ik met het brei virus besmet?

Al sinds ik klein was ben ik in aanraking met wol, garens en het breien. Eerst bij mijn oma (mijn naamgenoot) als ik daar logeerde of kwam spelen. Die was altijd aan het breien.  Truien, sjaals, babykleertjes... Als wij kinderen wat nodig hadden voor de winter, breide ze wat voor ons.. En we waren er blij mee!

Borduren en naaien deed ze ook. Haar handen stonden nooit stil. Ik denk dat ik het brei-virus van haar heb ge-erfd. Ze breid nog steeds, maar niet meer zoveel als vroeger.

Als ik bij haar op visite kom neem ik altijd breiwerk mee.  Dan breien we samen, elk aan ons eigen project.

En later bij mijn moeder. Die borduurde voor het goede doel en breide soms nog wat. Vooral voor ons als kinderen. Ik weet nog goed dat ze een brei-tas had waar haar breiwerk in zat. Ergens in die tijd ben ik begonnen met een proeflapje breien, (moet een jaar of 9 zijn geweest)  maar dat werd niet echt wat... Allemaal gaten en steken liet ik vallen, één gaten kaas! Dat werd niks..

 

Hobby of meer..

Een aantal creatieve hobby's en jaren verder vond ik bij mijn schoonmoeder breinaalden, en die zijn mee naar huis gegaan. Daar heb ik wat mee gedaan! Ben zo begonnen, zonder enige kennis, en mijn eerste project was een sjaal met rode acrylgaren. You-tube filmpje erbij en nadoen. Niet gelijk perfect, maar het werd wat: een sjaal!

Nu heb ik al zoveel projecten gebreid en gehaakt! Sokken, truien, vesten, dekens, babykleding, huisdecoratie, noem het maar op. Niets is te gek! En alles is leuk!

Ik brei veel in mijn vrije tijd, of als ik op reis ben. Zit je in de trein, dan krijg je wel eens een reactie van oudere dames (als die tegenover jou zitten) "oh, dat deed ik vroeger ook!"

Breien geeft mij ontspanning. Na een drukke dag op het werk vind ik het heerlijk om de pennen op te pakken en er lustig op los te breien!

Medio 2020 ben ik overgestapt naar de ecologische brei-en haak garens. Hoe dat zo komt? Het is niet alleen een trend tegenwoordig, maar het komt ook uit mij zelf. In een van mijn blogs kun je hier meer over lezen.

Bloggen

Waarom bloggen? Omdat ik graag mijn verhaal en ervaringen met jou deel! Het is een mooie manier om in contact te komen met breisters, haaksters en soortgelijke bloggers.

Sinds kort ben ik me ook aan het verdiepen in eco friendly wol en garens. Hoe dit zo komt? Nou, nu ik aan het bloggen ben gegaan en ook serieus onderzoek doe, kwam ik dit steeds vaker tegen. En het ligt me na aan het hart..