Home » Galerij » Projecten

Projecten

Kerst decoratie zelf maken

Kerst is hét seizoen bij uitstek om je eigen decoraties te maken.. Je eigen kerstdecoraties! En het hoeft niet moeilijk te zijn, als het maar leuk is! 

Zie de instructie filmpjes hoe je ze maakt.

Benodigdheden:

  • ecologisch wol of garen
  • balletje van riet/takjes (verkrijgbaar bij bloemist)
  • textiel lijm of Tacky glue
  • schaar
  • kerst haakjes

Mohair jurk bijpassend bij vest

Toen het vest af was, kreeg ik inspiratie om er een bijpassende jurk bij te breien. Een met pofmouwen! Zie ook : laat zien die mouw!

Jurk is nog in de maak, en na 1x helemaal  uit elkaar te hebben gehaald omdat ik niet tevreden was, komt ie vast wel klaar voor kerst 2020..

Ik brei op de rondbreinaald 4.


Mohair vest lang

In de maak een luchtig en licht gewicht mohair vest.. Deze word gebreid in rechte steken met 3 verschillende kleuren garen, namelijk licht oranje (amberglow) licht rose en donker rood. Ik gebruik garen van Drops, (garnstudio) de alpaca silk.. Fantastisch om mee te breien en gaat redelijk snel op pen 4! het patroon komt uit de Verena nr. 34 van dit jaar


Top- down breien

Stond al heel lang op mijn 'to do' lijstje zeg maar, en ben het nu eindelijk aan het leren.. Echt super om te breien en het gaan als een speer! Ondanks dat ik brei met een rond breinaald nr. 3, gaat het best snel!


Eco wattenschijfjes gehaakt

Wat doe je als je je bewust word van de dingen in je leven die je dagelijks gebruikt, en die ecologisch vervangen kunnen worden? Juist: je maakt ze zelf! In ongeveer 10 minuten tijd heb je eentje gehaakt. Ik haak uit een bol ecologische katoen van Rosarios4, 13 wattenschijfjes! Groot voordeel, ze zijn wasbaar!! Hergebruiken maar die dingen..

Sokken breien

Sokken aan het breien met het garen van Onion. Heerlijk sokken garen met brandnetel vezel en wol.

En met een patroontje om het wat spannender te maken! Dit zijn sokken die gezien mogen worden!