Home » Galerij » Projecten

Projecten

Begin dit jaar staan er weer heel wat projecten op de pennen of in de wacht..

Wil je volgen wat ik allemaal maak en mee bezig ben? Zie dan mijn socials en volg mij..

Een paar voorbeelden:


In the making:  zomer truitje met ronde pas

Fair isle en ajour gecombineerd!  Rondbreien op rondbrei naalden met deze vrolijke trendkleuren van het zomer seizoen 2021!

Geel zagen we al veel op straat, maar komend seizoen nog meer! Ik dacht, laat ik daar eens wat mee gaan doen en een zomer trui breien met Illuminating Yellow en Ultimate Grey, dé trend kleuren. 

En omdat ik van ajour houd en zeker in de zomer vond ik dit een leuke combi!

 

De eerste mouw zit erin!

Zie ook deze blog.


Breien in opdracht

Zo af en toe krijg ik wel eens de vraag of ik ook in opdracht brei.. Het antwoord is ja!

Van Claudia's atelier kreeg ik de vraag of ik beenwarmers wilde breien. Natuurlijk wil ik dat! Ze stuurde haar favoriete kleuren in en hoe het design er ongeveer uit moet komen te zien.

 

Ze is een echt natuur mens en ecologisch als ik ben, pas ik daar ook de garens op aan.

 

Ik brei met de garens van Onion, de nettle sock yarn. Sinds ik dit garen heb ontdekt, wil ik niet anders meer! Het is een super sterk sok garen. De nylon is vervangen door brandnetel vezel en dat werkt prima! Wassen in de wasmachine gaat op 30 graden.

 

het kleurenpalet
de opzet van de beenwarmer
eind boord met detail beenwarmer
de binnenkant van de beenwarmer

Ondanks de vele inbrei patroontjes gaat het breien redelijk snel! Ik ben zelf ook zeer verrast door het resultaat! De zachte kleurtjes blenden heel mooi in elkaar en het breien is een genot!


Kerst decoratie zelf maken

Kerst is hét seizoen bij uitstek om je eigen decoraties te maken.. Je eigen kerstdecoraties! En het hoeft niet moeilijk te zijn, als het maar leuk is! 

Zie de instructie filmpjes hoe je ze maakt.

Benodigdheden:

  • ecologisch wol of garen
  • balletje van riet/takjes (verkrijgbaar bij bloemist)
  • textiel lijm of Tacky glue
  • schaar
  • kerst haakjes

Mohair jurk bijpassend bij vest

Toen het vest af was, kreeg ik inspiratie om er een bijpassende jurk bij te breien. Een met pofmouwen! Zie ook : laat zien die mouw!

Jurk is nog in de maak, en na 1x helemaal  uit elkaar te hebben gehaald omdat ik niet tevreden was, komt ie vast wel klaar voor kerst 2020..

Ik brei op de rondbreinaald 4.


Mohair vest lang

In de maak een luchtig en licht gewicht mohair vest.. Deze word gebreid in rechte steken met 3 verschillende kleuren garen, namelijk licht oranje (amberglow) licht rose en donker rood. Ik gebruik garen van Drops, (garnstudio) de alpaca silk.. Fantastisch om mee te breien en gaat redelijk snel op pen 4! het patroon komt uit de Verena nr. 34 van dit jaar


Top- down breien

Stond al heel lang op mijn 'to do' lijstje zeg maar, en ben het nu eindelijk aan het leren.. Echt super om te breien en het gaan als een speer! Ondanks dat ik brei met een rond breinaald nr. 3, gaat het best snel!


Eco wattenschijfjes gehaakt

Wat doe je als je je bewust word van de dingen in je leven die je dagelijks gebruikt, en die ecologisch vervangen kunnen worden? Juist: je maakt ze zelf! In ongeveer 10 minuten tijd heb je eentje gehaakt. Ik haak uit een bol ecologische katoen van Rosarios4, 13 wattenschijfjes! Groot voordeel, ze zijn wasbaar!! Hergebruiken maar die dingen..