• Duurzaam en ecologisch
  • NL: gratis verzending vanaf € 75-!
  • Levertijd 1 - 2werkdagen

Lamana

Met een stabiele collectie garens van natuurlijke hoogwaardige materialen, (premium quality) in een uitgebalanceerd kleurenpalet bied Lamana een eindeloze mogelijkheid om de verschillende garens te combineren en zodoende een “ton-sur-ton”-effect te creëren. Voor alle fans van mooie garens en de slow- fashion lovers onder ons: Hier gaat je hart wel sneller van kloppen!

Uniek aan het merk van Lamana: op het label staat vermeld welke diersoorten er in je bolletje zitten!

 

Voor meer info over Lamana en hun verantwoordelijkheid voor eerlijke productie, dierenwelzijn en duurzaamheid, scrol naar beneden ↓

SUPER LIGHT Collectie

 2,5 - 3,5 mm

3,5 mm - 4,5 mm

Over Lamana

Lamana is een jong Duits wol en garen label dat in 2010 werd opgericht! Waar Lamana oorspronkelijk gespecialiseerd was in hoogwaardige Peruaanse garens, heeft het zich ontwikkeld tot een bedrijf dat een duidelijke visie voor ogen heeft: Hoogwaardige garens combineren met een goed ontwerp! 

Dankzij verdere ontwikkelingen, worden voor deze exclusieve collectie, inmiddels ook garens gesponnen bij traditionele Italiaanse bedrijven. Deze garens hebben een heel uniek en aangenaam draagcomfort doordat het gewicht van het gerealiseerde project de helft is van een project met normaal garen.
 

Lamana magazine's

VERANTWOORDELIJKHEID

Onze verantwoordelijkheid voor eerlijke productie, dierenwelzijn en duurzaamheid


Onze garens worden uitsluitend vervaardigd in traditionele, door de eigenaar geleide bedrijven in Italië en Peru. We hebben zelf nauwe familiebanden met Peru en bezoeken regelmatig onze geselecteerde productiepartners, met wie we een langdurige vriendschappelijke relatie hebben, ter plaatse.

 

GARENS & PRODUCTIE
Door de constante en nauwe uitwisseling met onze partners kunnen we garanderen dat de productie- en arbeidsomstandigheden voldoen aan onze hoge normen van eerlijke, hulpbronnen besparende en duurzame productie.

Dierenwelzijn en natuurlijk de kwestie van mulesing met merinoschapen zijn belangrijke criteria voor ons geweest bij de aankoop van de ruwe wol voor onze garens sinds de oprichting van LAMANA.

De schapenwol voor de productie van onze Peruaanse menggarenkwaliteiten Merida, Puno en Nazca halen wij uitsluitend uit Zuid-Amerika, waardoor het 100% mulesingvrij is.

Onze alpacawol komt volledig uit Peru, waar de dieren op een soort specifieke manier in hun natuurlijke omgeving in de Andes-hooglanden worden gehouden.

We betrekken de ruwe wol voor onze superfijne kwaliteit Merino-garens van zorgvuldig geselecteerde schapenboerderijen in Australië. Alle schapenwol van onze Italiaanse productie is traceerbaar - dwz we kunnen elke productiebatch toewijzen aan de juiste schapenboerderij waarvan de overeenkomstige ruwe wol afkomstig is.

Alle Australische merinowol in onze garens is gecertificeerd volgens de strenge ISO-gecertificeerde Sustaina Wool Standard. Hier worden duidelijke en regelmatig gecontroleerde richtlijnen voor gecertificeerde schapenhouderijen gedefinieerd. www.sustainawool.com.au

De Sustaina Wool Integrity Scheme controleert de volgende punten: dierenwelzijn, de kwaliteit van de boerderijen op het gebied van arbeidsomstandigheden en apparatuur, en de verwerking en classificatie van de ruwe wol volgens de AWEX-standaard. www.awex.com.au

Onze Merino Superfine garens en gemengde kwaliteiten: Como, Como Tweed, Como Grande, Bergamo en Milano worden 100% mulesing-vrij geproduceerd.

Ook halen we de lamswol voor Shetland zonder ezels van zorgvuldig geselecteerde schapenboerderijen in Nieuw-Zeeland en kleine delen uit Australië en Zuid-Afrika.

Alleen onze beste merino kwaliteit Modena bevindt zich momenteel nog in het conversieproces en wordt daarom helaas nog niet 100% mulesing-vrij geproduceerd. Het is de bedoeling dat we de ombouw hier uiterlijk eind 2022 volledig hebben afgerond. Het aandeel ruwe wol voor Modena dat nog niet vrij van mulesing kan worden verkregen, is echter uitsluitend afkomstig van schapenhouderijen, die garanderen dat deze behandeling uitsluitend door gespecialiseerd personeel en onder plaatselijke verdoving is uitgevoerd.

De kasjmier ruwe wol voor de garens Modena, Milano en Verona komt uit Mongolië en is gecertificeerd volgens de SFA - Sustainable Fiber Alliance Cashmere Standard voor dierenwelzijn, duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid voor de lokale herders. www.sustainablefibre.org

We halen onze mohairwol voor Premia van een Zuid-Afrikaans boerderijproject dat op een maatschappelijk verantwoorde en actieve manier samenwerkt met Broad-Based Black Economic Empowerment en als lid van de Mohair South Africa Association garant staat voor de strenge eisen voor dierenwelzijn en duurzaam milieubewustzijn. www.mohair.co.za

Het Pima-katoen dat in onze Perla-, Cosma- en Ica-garens wordt gebruikt, komt uit Peru. De kwaliteiten Cosma en Ica worden momenteel overgeschakeld naar biologisch Pima-katoen.

STANDARD 100 by OEKO-TEX®
Het merendeel van onze kwaliteiten is inmiddels getest en gecertificeerd volgens de strengste kwaliteitseisen en grenswaarden van de STANDARD 100 by OEKO-TEX, productklasse 1 voor babyproducten.
Certificaat nr.: 21.0.82862

PRINT MEDIA
Onze tijdschriften en papieren draagtassen zijn gemaakt van 100% FSC-gecertificeerd papier. Dit zorgt ervoor dat het gebruikte hout afkomstig is uit bossen die duurzaam en milieuvriendelijk worden beheerd.

VERZENDING
Wij verzenden CO 2 neutraal door heel Europa