• Duurzaam en ecologisch
  • NL: gratis verzending vanaf € 75-!
  • Levertijd 1 - 2werkdagen

Lamana Shetland

Shetland is een nieuw garen in de Superlight collectie van Lamana. Het heeft een typische Shetland look en is uitermate geschikt voor fair Isle projecten. Het is een robuust garen van 100% lamswol, mulesing free.

Op 1 bol zit maar liefst 140 meter per 25 gram! Breiwerken met dit garen zijn dan ook superlicht van gewicht! Voor een trui maat M ben je maar 250 gram nodig! = 10 bollen.  Bij dubbeldraads gebruik ongeveer 500 gram.

De SUPER LIGHT-collectie – voor vederlichte breiwerk:

Ons robuuste Scandinavische garen van 100% lamswol is bijzonder geschikt voor ontwerpen met een rustieke uitstraling en natuurlijk voor klassiek Fair Isle-breiwerk. 

Shetland kan ook perfect worden gecombineerd met onze superzachte LAMANA-garens, waardoor het een merkbaar zachter gevoel en volledig nieuwe textuur krijgt.

De SUPER LIGHT-collectie – voor vederlichte breigoederen:
Door gebruik te maken van innovatieve productieprocessen krijgen onze SUPERLIGHT-garens een unieke lichtheid. Hierdoor wegen de gebreide favorieten beduidend minder dan normaal en bieden ze een onvergelijkbaar luchtig draagcomfort.

Damestrui maat: 38-40 circa 250 gram = 10 bol(len)

Over Lamana

Lamana is een jong Duits wol en garen label dat in 2010 werd opgericht! Waar Lamana oorspronkelijk gespecialiseerd was in hoogwaardige Peruaanse garens, heeft het zich ontwikkeld tot een bedrijf dat een duidelijke visie voor ogen heeft: Hoogwaardige garens combineren met een goed ontwerp! Dankzij verdere ontwikkelingen, worden voor deze exclusieve collectie, inmiddels ook garens gesponnen bij traditionele Italiaanse bedrijven. Deze garens hebben een heel uniek en aangenaam draagcomfort doordat het gewicht van het gerealiseerde project de helft is van een normaal garen. Dit is de zogenaamde superlight collectie, met een fantastisch draagcomfort!
 

Met een stabiele collectie garens van natuurlijke hoogwaardige materialen, (premium quality) in een uitgebalanceerd kleurenpalet bied Lamana een eindeloze mogelijkheid om de verschillende garens te combineren en zodoende een “ton-sur-ton”-effect te creëren. Voor alle fans van mooie garens en de slow- fashion lovers onder ons: Hier gaat je hart wel sneller van kloppen!

Uniek aan het merk van Lamana: op het label staat vermeld welke diersoorten er in je bolletje zitten!
 

Misschien vind je dit ook nog interessant ↷