• Duurzaam en ecologisch
  • NL: gratis verzending vanaf € 75-!
  • Levertijd 1 - 2werkdagen

Novita

Novita is een Fins familiebedrijf, dat is opgericht in 1928 en waar nu de vierde generatie het bedrijf leidt. Het is specialist in de productie van hoogwaardige garens en inspirerende patronen. De garens worden in de eigen fabriek in Finland geproduceerd en ademen door en door de Finse cultuur uit. De traditie van het ambacht wordt hier gekoesterd! 

 

In de collectie bij Mientjes breidomein: Hét duurzame sokken garen 7 Veljestä Nature. Met dit garen brei je niet alleen sokken, maar ook truien, vesten, mutsen, dekens en wanten!

 

Hét duurzame sokkengaren!  200mtr/100gr

70% wol en 30 % tencel

3,5 mm - 5 mm

Ook van Novita

Over Novita

Novita hecht veel waarde aan het dierenwelzijn en de wetgeving in genoemde landen garandeert dit.  Novita streeft naar de meest milieuvriendelijke productiemethoden en sinds 2020 is de fabriek C02 neutraal. Bijna 100 jaar vakkennis, gedrevenheid, passie en duurzaamheid garanderen een eindproduct waar de echte liefhebbers blij van worden.

De missie van Novita is om een inspiratiebron te zijn voor creatieve mensen zodat elke keer de vreugde van het zelfgemaakte product kan worden gevoeld en ervaren. Door deel te nemen aan diverse goede doelen, het helpen van mensen in nood en ondersteuning van milieubeschermende projecten geeft Novita handen en voeten aan het verantwoordelijkheidsgevoel en beleeft u nog meer plezier aan het werken met de garens.

 

De natuur van de noordelijke landen dient als inspiratiebron voor de unieke patronen die zowel in magazines als losse patronen worden uitgebracht. Naast Fins zijn ook honderden patronen gratis verkrijgbaar in het Engels via sociale platforms. 

Alle grondstoffen komen van het Noordelijk Halfrond, tegenwoordig Noorwegen, Finland, UK en Spanje ( mulesingvrije merinowol). 

Gratis patronen met Novita 7 Veljestä Nature wol

Let op! Patronen zijn in het Engels!