Home » Urth yarns

Urth yarns

Deel een foto van jouw gebreide sokken, en gebruik de #hashtag. Wij planten dan een boom voor elke post!

Garens

Onze collectie

Het verhaal van Urth yarns

Urth Yarns is een klein familiebedrijf dat gespecialiseerd is in hand geverfde natuurlijke garens. De tijd en passie die jij in je project steekt, steken zij in hun garen!  Door het ontwikkelen en gebruiken van innovatieve natuurlijke verftechnieken, streven ze  naar  liefde op het eerste gezicht, elke keer dat je de garens koopt ziet of voelt..

Beter dan machines

We zijn vergeten hoe we onze handen moeten gebruiken. En door de komst van massaproductie  lijken we allemaal op elkaar. Dat kan beter! Dus pak op die breipennen en haaknaalden en laat jezelf zien!  Breien en haken is goed voor het lichaam, de geest maar ook voor de aarde als middel voor duurzame kledingproductie. Hef je naalden en haken op als jij dat ook wilt!

De vrouw

Onze garens worden geverfd en bereid door bekwame handen van vrouwen in onze studio's in Mersin en Istanbul. Via ons voorbeeld breiprogramma proberen we zoveel mogelijk handen bezig te houden.

Bomen voor de toekomst

Dit is het moment om iets terug te doen! Door te breien kun je de aarde vergroenen!   Elke streng Urth Yarns plant een boom. Help samen met ons Trees for the Future in hun missie om gezinnen te voorzien van tools en kennis om bomen in Afrika te planten. 

 

"Het planten van bomen biedt gezinnen meer dan alleen voedsel. Het biedt inkomen, empowerment, eenheid, leiderschap, onderwijs en redt zelfs levens. Als we mensen kunnen leren zichzelf en hun omgeving te waarderen, zien ze verbazingwekkende verbeteringen in hun levensstandaard."

trees for the future