• Opheffingsuitverkoop!
  • Alle producten 70% korting!
  • Gebruik de code: MB70PROCENT

Urth yarns

Met de meest fantastische kleuren biedt Urth Yarns een unieke collectie aan!  Onze garens zijn niet alleen dier- mens en milieuvriendelijk, ze zijn ook nog eens kriebelvrij! Met onze luxe zachte garens maak je bijzondere creaties

 Zomer sale!   40% korting op onderstaande garens!

Urth Harvest Fingering

Het verhaal van Urth yarns

Urth Yarns is een klein familiebedrijf dat gespecialiseerd is in hand geverfde natuurlijke garens. De tijd en passie die jij in je project steekt, steken wij in onze garens!  Kwaliteit en kleur is de basis. Door het gebruik van natuurlijke verfmaterialen zoals noten, zaden en vruchten is elke streng uniek! En dat zie je!

De mens

Onze garens worden met de hand geverfd door vrouwen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.  Onze fabrieken bevinden zich in Mersin, Turkije.  Hier worden de vrouwen opgeleid om de speciale verftechniek te leren. Dit geeft hun zo de mogelijkheid om een inkomen te generen die ze niet in een normale baan hadden kunnen vinden.

 

Het dier

De wol die gebruikt wordt in deze garens komt van het merino schaap. Deze wordt op een biologische manier gehouden en dat betekend geen dierenleed, dus mulesing free! Wil je meer weten over biologische wol of  mulesing vrije wol? Lees dan deze blog!

Bomen voor de toekomst

 Elke streng Urth yarns plant een boom. Met andere woorden: Voor elk verkochte streng garen, wordt een boom geplant in Afrika. In samenwerking  met  Trees for the Future  helpt Urth yarns bij hun missie om gezinnen te voorzien van de tools en kennis om bomen in Afrika te planten. Zo vergroenen wij de aarde.

 

"Het planten van bomen biedt gezinnen meer dan alleen voedsel. Het biedt inkomen, empowerment, eenheid, leiderschap, onderwijs en redt zelfs levens!"  Met jouw aankoop doe je meer dan alleen groen!

trees for the future

Deel een foto van jouw gebreide creatie, en gebruik de hashtag  #knitoneplantone. Wij planten dan een boom voor elke post!