• Opheffingsuitverkoop!
  • Alle producten 70% korting!
  • Gebruik de code: MB70PROCENT

de 'Ronda' Fair Isle head band

Prijs: € 4,50

De 'Ronda' Fair Isle headband is een eigen ontwerp en kunt u na betaling downloaden als PDF.

 

Altijd als eens willen leren breien met twee kleuren? Dan is dit je kans! Het is namelijk een klein patroon dat over 28 toeren word gebreid. De rest is in tricot steek.

De band word dubbel gebreid en is dus extra warm!  Gebruikt garen in dit patroon is van Jamieson's Shetland spindrift, 100% wol.

 

Verkrijgbaar in maat S t/m XL

Benodigd bollen wol: 5 verschillende kleuren.

Rondbreinaald 2,5   40 cm en 60 cm

Het patroon bestaat uit een kleuren chart en een werkbeschrijving.

 

 Also available in English!

Over de 'Ronda' Fair Isle head band

Er zijn verschillende benamingen voor het breien met twee of meerdere kleuren tegelijk. De een noemt het inbreien, de ander Jacquard, of Fair Isle breien, naar de gelijknamige eilanden aan de noordkust van Schotland.

Kleur breien gebeurt meestal in de tricot steek.

 

Bij deze techniek gebruik je twee kleurige draden in een toer, maar wel zo dat je met 1 draad steeds breit. De andere draad begeleid je losjes langs de achterkant van het werk, en zodra deze nodig is in het patroon, brei je met deze draad. Je wisselt steeds met de gekleurde draden, waardoor er een bepaald patroon ontstaat.

Meestal telt een kleurpatroon niet meer dan 7 steken per kleur.

 

Kleur breien gaat het beste op rondbreinaalden. Op deze manier zie je het patroon duidelijk en voorkom je dat je werk ‘strak’ komt te staan door de draden achter het werk.

 

Dit patroon is heel geschikt voor als je altijd al eens hebt willen breien met twee kleuren! Het is een klein project, en na enige oefening zul je zien hoe het patroon ontstaat onder jouw handen.

 

Gebruikt garen

Het gebruikt garen in dit patroon is van Jamieson's Shetland spindrift. Spindrift is verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en zeer geschikt om te gebruiken bij het Fair Isle breien. Omdat het garen als het ware in elkaar 'haakt', krijgt breiwerk met die garen altijd een mooi resultaat!

 

Laat je fantasie de vrije loop en brei deze headband in jouw eigen kleuren! Voor deze headband ben je maar 5 verschillende kleuren nodig.

 

Jamieson's Shetland spindrift 25gram/105 meter

 

Stekenverhouding: 30 steken bij 32 rijen.

 

Of gebruik garen van jouw keuze, zolang de steken verhouding maar blijft kloppen!

 

Vereiste technieken: breien, inbreien (fair isle) tricotsteek, rondbreien, meerderen, minderen